NIEUWS

Bedrijfsnieuws van onze leden en A12 Business Club

Zitten is het nieuwe roken - A12 Business Club

Zitten is het nieuwe roken

U kunt tegenwoordig bewegend zitten

vr 4 mei 2018 - Door: Seryljo van Ierlant

 
 
Zitten is het nieuwe roken

Ga maar eens na hoeveel uren u zittend doorbrengt. Als u hierover nadenkt dan komt dit wel even binnen. Persoonlijk heb ik al bijna zo\\\'n 6.000 dagen gezeten.  Gemiddeld zo\\\'n 9 uur per dag,  dan zit u in totaal op 54.000 uren die ik er dus al op heb zitten. Ik reken nog niet eens mee wat ik thuis zit en de kilos die erbij komen.

U kunt dus wel nagaan hoe belangrijk het is dat u goed zit of liever niet zit indien dit mogelijk is.

 Zitten veroorzaakt klachten en dit veroorzaakt ziekteverzuim. Ik zou graag bewustwording creëren over dit fenomeen.

Een paar jaar gelden kwamen de eerste onderzoeksresultaten dat zitten dodelijk was en dat het beter was meer te gaan bewegen. Hoe kan dat nu als de werkzaamheden meer worden en door het beeldscherm- en computergebruik de taken meer werden. We kunnen het werk niet neerleggen en gaan wandelen of sporten? Maar ja, u of uw mensen zitten nog de hele dag op die bureaustoel. Hoe zorgt u er dan voor dat het stressniveau niet steeds verder oploopt? En hoe zorgt u ervoor dat we geen lichamelijke klachten krijgen van het zitten.

 Daar komt het interessante: U kunt uw bureaustoel gebruiken om stress te verlagen. Vraag naar de mogelijkheden.

 Omdat het zenuwstelsel in uw rug een communicator is naar de hersenen komen de fysieke klachten dus ook in de hersenen terecht. En die krijgt u als uw bureaustoel niet op u is afgesteld. Klinkt misschien raar, maar dit heeft ook gevolgen voor de mentale toestand. Niet bevorderlijk voor uw omgeving als die de verkeerde kant opgaat. En omdat u ook nog eens zoveel uren op je bureaustoel zit, moet hij gewoon goed zijn. Dus voldoende alles van je rug ondersteunen, je schouders op de juiste hoogte houden en ervoor zorgen dat je voetjes op de vloer kunnen blijven.

Wilt u vandaag ervoor zorgen dat u de volgende duizend uur zo min mogelijk last van stress en lichamelijke problemen wil neem dan contact met mij op: Seryljo van ierlant +31(0)164239031.

NIEUWSBRIEF AANVRAGEN

Vul uw e-mailadres in en wij houden u op de hoogte