Nieuws

Bedrijfsnieuws van onze leden en A12 Business Club

BNP Parisbas Foris Bank - Partner van A12 Business Club
Gazet van Antwerpen - Partner van A12 Business Club
Index januari 2022 PC 200 - A12 Business Club

Index januari 2022 PC 200

Loonsaanpassing bedienden paritair comité 200

wo 29 december 2021 - Door: Erik Van den Eynde

Pro-Pay informeert de leden van A12 Business Club over een indexatie van de lonen in paritair comité 200 (PC 200). Elk jaar in januari worden de lonen van de werknemers die onder PC 200 vallen aangepast aan de levensduurte. In België wordt dit de indexering van de lonen genoemd. 

Systeem indexatie

Deze indexering is het systeem waarbij de lonen gekoppeld zijn aan de evolutie van het afgevlakte gezondheidsindexcijfer. Het maandelijkse loon wordt verhoogd met een percentage op basis van de inflatie van het voorbije kalenderjaar.

Het indexatiesysteem van PC 200 is van toepassing op alle werknemers die onder dit paritair comité vallen. 

Indexpercentage

Het definitieve indexpercentage is net bekend gemaakt en bedraagt 3,58% . Concreet betekent dit dat de brutolonen vanaf 1 januari 2022 met 3,58% zullen stijgen. 

Juni premie

Het betekent verder ook dat de jaarlijkse premie betaalbaar in juni 2022 (voor zover niet omgezet in een gelijkwaardig voordeel) € 277,22 zal bedragen. 

Over Pro-Pay

Pro-Pay is een onafhankelijk loonsecretariaat op maat van de KMO. Het team, dat momenteel 50 werknemers rijk is, verwerkt dagelijks gepassioneerd payroll en assisteert met juridisch advies.

Dit artikel, en ook nog andere interessante weetjes ivm loonadministratie, kan u terugvinden op de website van Pro-Pay onder de rubriek nieuws.

www.propay.be

NIEUWSBRIEF AANVRAGEN

Vul uw e-mailadres in en wij houden u op de hoogte