BNP Parisbas Foris Bank - Partner van A12 Business Club

NIEUW!

di 18 april 2023 - Door: Redactie - 1639 keer gelezen

Kilometervergoeding: Werknemers die beroepsverplaatsingen maken met hun eigen wagen kunnen van hun werknemer een kilometervergoeding krijgen. Van 1 juli 2022 tot 30 juni 2023 bedraagt de kilometervergoeding 0,4170 per kilometer.
Vennootschap oprichten: Wie een bv met standaardstatuten opricht zal voortaan circa 1.000 euro oprichtingskosten bij de notaris betalen. In de prijs is inbegrepen 200 euro ereloon, 275 euro aktekosten en publicatiekosten en belastingen. 
Geen uitstel meer voor belastingaangifte: Wie zijn belastingen door een boekhouder laat invullen kreeg in het verleden meer tijd om deze aangifte in te dienen (tot 28 oktober). Dit is niet langer mogelijk. Voortaan moeten alle aangiften tegen uiterlijk 15 juli in het bezit van de fiscus zijn. De einddatum kan wel verlengd worden (tot 31 augustus) bij complexe elektronische aangiften. Dat is o.a. het geval als de aangifte winsten en/of baten, bezoldigingen van bedrijfsleiders, bezoldigingen van meewerkende echtgenoten of buitenlandse beroepsinkomsten bevatten. 
Rechten van de werknemer: Sedert 1 april 2023 moeten ondernemingen met minstens 20 werknemers afspraken hebben gemaakt over het recht om na de werkuren niet meer bereikbaar te zijn. De werkgever mag dus voortaan de werknemer niet meer storen na de werkuren, behalve in zeer dringende gevallen

NIEUW! - A12 Business Club

Sluit je nu aan bij de

A12 Business Club

Onze partner